Mobil uygulama sektörüne girmek isteyenler için, Monegon ekibi olarak detaylı bir yazı oluşturduk. Makalemizi tamamen okuduğunuzda Mobil uygulama sektörü ile alakalı gerekli temel bilgileri öğrenmiş olacaksınız.

İlk olarak mobil uygulama sektörü herkesin girebileceği bir sektör değildir. Bunun nedeni yazılımdan pazarlamaya kadar zorlu bir serüvenden geçmeniz gerekir. Ayrıca yazılım bilmeyen bir insanın da hızlı bir şekilde uygulama yapıp yayınlaması imkansızdır. Eğer yazılım bilginiz varsa uygulamanızı kusursuz, hatasız bir şekilde kodlamanız gerekir. Hatalar olsa bile size yardımcı olabilecek, hataları çözebilecek bir yazılımcı ile anlaşmak zorundasınız. Aksi takdire uygulama yapıldıktan sonra açığa çıkan çökmeler, kasmalar vs. kullanıcıyı olumsuz yönde etkileyecek, haliyle kullanıcı kaybedeceksiniz. Bunun sonucun da da para kazanamayacaksınız.

Yazılımı ekip ile çalışmak

a. Çalışırsak neler olur?

Mobil uygulama sektörü için fikriniz var, yazılım ekibi de buldunuz, Projeniz kodlanıyor. Her şey çok güzel. Şunu da belirteyim ekip ile çalışmanın en güzel yanı, uygulamayı bitirene kadar ekibin size mükemmel bir hizmet vermesidir. Ancak çoğu firma Uygulama tamamlandıktan sonra sonraki hatalar için sizi aylık ücretlendirmeye tabi tutar veya hatayı çözmek için ek ücret talep eder. Halbuki kendi kodladıkları uygulamada hata çıktı ve koşulsuz şartsız düzenlemek zorundalar. Durum firma tarafından böyle işlemiyor maalesef. Firma diyor ki ”biz kodladık mı kodladık, çalışıyor mu çalışıyor, o zaman problem yok.” Olan sizin büyük miktarda paracıklarınıza oldu ve gideri maalesef karşılayamadınız.

b. diğer bir senaryo da mümkün

Şimdi her durum böyle sonuçlanmıyor diyenler olacaktır, tabi ki bu olayın iki senaryosu var biz 2. senaryodan yani kaliteli bir firma ile anlaştınız, uygulamada hiçbir hata görünmüyor adlı senaryodan gideceğiz.

Reklam Ve Pazarlama da çok para yiyecek

Yavaş yavaş dokümanları gönderiyorlar projeniz hatasız işliyor. Ancak sırf bu aşamaya gelmek için bile cebinizden binler hatta on binler çıktı, reklama da ayıracak bütçeniz kalmadı. İşte şuan tam anlamıyla kaybettiniz, çünkü uygulamanızı tanıtamadığınız için uygulamanıza kullanıcı çekemiyorsunuz. Haliyle yatırdığınız parayı bir nevi havaya saçmış gibi oldunuz. Ancak bu senaryoya da iyimser yaklaşacak olursak reklamda çıktınız kullanıcı da geliyor. Yatırdığınız parayı geri kazanmak için uzunca bir süre beklemeniz gerekiyor. Hele ki uygulamanızın fikri özgün değilse ve rakibiniz sizi geçtiyse bu süre daha da uzayabilir. Peki ne yapacağız, bu kadar potansiyeli yüksek bir yatırım sektörüne girmeyecek miyiz? gireceğiz elbette.

mobil uygulamalar ile para kazanmak
 

Peki nasıl bir yol izlemeliyiz?

Öncelikle size Monegon‘un hazırlamış olduğu sistemden bahsedelim. Monegon ekibi olarak düşündük düşündük, günümüzde insanlar website açıyor, butik açıyor, video çekiyor, oyun oynuyor para kazanıyor da mobil uygulamadan en düşük yatırımla neden kazanamasın? Ve sonunda bir çözüm yolu bulduk.. Hazır uygulamalar. Ekip olarak kullanıcının sevebileceği türden uygulamalar hazırladık. ve bu uygulamaları satışından beri test edip optimize ediyoruz, hataları onarıyoruz. Ayrıca özel projeye yatıracağınız ücretin tam 10 kat altına düşürmeyi başardık. Bu sayede siz çok düşük bir yatırımla mobil uygulama sahibi oluyorsunuz, hem de mobil uygulamalara daha fazla reklam çıkıp kullanıcı çekebiliyorsunuz. Monegon ekibi olarak paranızı havaya saçmak yerine paranızı maksimum verimlilikle yatırıyoruz.

Başlangıçta bu sektöre girerken tereddütte kalabilirsiniz. Ancak günümüzde treni kaçırmamanız gerekenlerden biri mobil uygulama sektörü. Bunun nedeni eninde sonunda herkes uygulamaları keşfedecek ve kendine uygulamalar satın alacak. Haliyle pastadan herkes küçük küçük payına düşeni almaya başlayacak. Pasta küçülmeden sektöre girmeniz için hala bir fırsatınız var. Monegon Mağazasından beğendiğiniz uygulamayı seçerek hemen şimdi sipariş verebilirsiniz.

Mobil uygulamadan para kazanma yolları neler?

Mobil uygulamadan para kazanma yolları ile alakalı konuya ayrı yazımızda yer verdik buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.